Kizárják az SZFE-t a színművészeti egyetemek uniójából

Közzétéve ekkor: 2021 április 7. 15:53

Pásztor

Egy, a 444 – hez eljuttatott levél szerint az E:UTSA (Európa: Színművészeti Iskolák és Akadémiák Uniója)  nem szeretné a továbbiakban tagjai között tudni a Színház- és Filmművészeti Egyetemet. 

Azt írják, a SZFE tagságát azért szüntetik meg , mert az alapítványi kezelésbe adás után jelentős változások álltak be annak vezetésében,

s úgy látják, az, amit most SZFE-nek hívnak, nem tekinthető ugyanannak az intézménynek, mint amelyiknek a tagsági kérelmét annak idején elfogadták. 

Szintén szerdán derült ki, hogy Szarka Gábor, az SZFE kancellárja levelet ír annak az öt külföldi egyetemnek, melyek befogadnák,  egy diplomamentő program keretében átvennék  Színművészeti 150 hallgatóját, s elismerve eddig megszerzett kreditjeiket, diplomát is adnának nekik. Az oktatás itt, Magyarországon folyna, a munka régi mestereikkel menne tovább.

Szarka Gábor szerint ez a lépés sérti az SZFE érdekeit, a Freeszfe pártpolitikai szempontoktól vezérelten kereste fel a külföldi egyetemeket, az SZFE körüli vita mesterségesen gerjesztett. Hangsúlyozta, az egyetem új, legitim vezetését hazug, pártpolitikai szempontok alapján támadják.

Szemtől Szembe


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés