Kínai hadilaborban agyat támadó mutáns koronavírust

Közzétéve ekkor: 2024 január 18. 11:57

klónozhattak, 100%-os halálozást okoz

Morvay Péter

Új, minden eddiginél pusztítóbb mutáns vírustörzset hoztak létre kínai tudósok, ami az agyat támadja meg.

Miközben Davosban az ismeretlen „X-betegségről” tartottak pódiumbeszélgetést, Kínában már „le is gyártottak” egy katonai laborban olyan módosított koronavírust, amely valamennyi tesztállatot napokon belül elpuszította.

A Daily Mail beszámolója szerint a kórokozó félelmetes új világjárványt idézhet elő. A kínai hadsereggel kapcsolatban álló pekingi tudósok a pikkelyes tobzoskákban található Covid-szerű vírust klónoztak, és ezzel fertőztek meg egereket. 

A tesztállatként használt egereket előzetesen „humanizálták”, azaz úgy alakították át őket, hogy az emberekben megtalálható fehérjét hordozzák, annak érdekében, hogy felmérjék, miként reagálna a vírus az emberekben.

A tudósokat megdöbbentette, hogy milyen gyorsan ölt a vírus – hivatalos elnevezése GX_P2V – és az is, hogy az egerek agyában és szemében magas vírusterhelést találtak – ami arra utal, hogy a vírus annak ellenére, hogy a Coviddal rokon, egyedülálló módon szaporodik és terjed a szervezetben. Az állatok szeme teljesen kifehéredett és agyuk összezsugorodott, mielőtt elpusztultak volna – írták a lap szerint egy egyelőre nem nyilvános tudományos publikációban.

A vírust a malajziai tobzoskákban fedezték fel, azokban a pikkelyes emlősökben, amelyek a koronavírusok ismert hordozói, és amelyekről sokan feltételezik, hogy ők voltak a Covidot a denevérekről az emberre továbbító köztes gazdatestek.

Francois Balloux professzor, a University College London fertőző betegségekkel foglalkozó szakértője kutatásról felháborodottan azt írta a Twitteren (X): „Ez egy szörnyű kutatás, tudományosan teljesen értelmetlen. Nem látok semmi hasznot abban, hogy furcsa, ’humanizált’ egereket megfertőznek egy véletlenszerű vírussal. Ellenben azt már láthattuk, hogyan fordulhatnak rosszra az ilyen kísérletek.” 

A professzor emlékeztetett arra, hogy egyes elméletek szerint a 2016-2019 között a kínai Wuhanban végzett kutatás vezethetett a Covid-19 világjárványhoz, amikor a veszélyes kórokozókkal gondatlanul végeztek kísérleteket.

atv.hu

 
 
 
 


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés