Jövőre is „kunyerálnak” a kutyáknak

Közzétéve ekkor: 2016 december 3. 19:57

befogadMár megint kunyerálni voltunk a kutyáknak….

Bár, mi ezt úgy szoktuk nevezni, hogy állateledel gyűjtést szervezünk a Befogad-lak telepén élő 130 kutyának. Így valahogy szebben hangzik.

De egy „kedves” hölgy szájából úgy hangzott ma el, hogy mi már megint ott kunyerálunk a kutyáknak. Ami egyrészről igaz, másrészről meg kicsit felpiszkálta a csőrömet. A csőrömet, ami a hidegben, szélben, huzatban eléggé megfagyott. Mint ahogy Virágé, Marianné, Danié és Mátéé is, akik szintén részt vettek a két helyszínen a gyűjtésben. 9 órától majdnem délig.

Kunyerálunk? Végül is igen.

Azok az önkéntesek, akik havi egy szombat délelőttöt feláldoznak azért, hogy most a hidegben, nyáron a 30 fok feletti hőségben kint álldogáljanak, szórólapot osztogassanak, kedvesen mosolyogjanak a vásárlókra, elbeszélgessen velük, tényleg gyűjtögetnek. De nem magunkért csináljuk, nem útban akarunk lenni, nem lehúzni akarjuk az embereket. Nem kapunk érte fizetést, nem is unalomból vagyunk ott kint. Mindannyiunknak lenne jobb dolga. Suli, háztartás, pihenés mondjuk.

Azért vagyunk ott, mert az alapítvány terheit szeretnénk könnyíteni. Hiszen a kutyák etetése heti 45.000 ft körül van, és ez csak a száraz táp. Ezért kint állunk órákat azért, hogy elfogadjuk azon kedves emberek adományait, akik ha csak egy konzervvel, szalámival, egy zsák táppal, de hozzájárulnak ehhez az akcióhoz.

Semmi sem kötelező. Nem szaladunk senki után, húzgálva a kabátját, nem lopjuk ki senki kosarából a tápot. Ha nem tud, nem szeretne adni, akkor nem ad. Azért vagyunk ott, hogy ha valaki mégis támogatná a kutyákat, ott helyben megtehesse. Aki pedig segít nekik, a legkisebbel is, azt nagyon köszönjük. 🙂

Hogy ez miért zavar egyes embereket, fel nem foghatom… De készüljön csak fel arra, hogy mi jövőre is ott leszünk.

És kunyerálunk. 😀

klau

 

Klaudia Kovács,  Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány.


Megosztás

5 hozzászólás

 • Hegedűs Istvánné says:

  Igaza van Klaudiának meg az önkénteseknek, ha felháborodnak a megjegyzés miatt. Nem kötelező adni. nem is tolakodnak érte, senkit nem háborgatnak. Mindenki saját akarata, anyagi lehetősége alapján dönti el, ad vagy sem. Ezektől a jószágoktól gazdáik „megszabadultak”. ha a Befogad-lak nem lenne, kóbor kutyákként rohangálnának a városban. Akkor aztán lenne sírás rívás. Örülni kéne, hogy vannak akik befogadják őket ,s gondoskodnak róluk. Inkább támogatni kellene őket, mint megszólni. Ha valaki nem akar vagy nem tud adakozni, ne tegye. De legalább ne tegyen bántó megjegyzést.
  Az önkéntesek biztos nem maguknak gyűjtenek, nem ők eszik meg a kutyatápot. Ha adunk nekik valamit, legalább tudhatjuk, hogy jó helyre kerül. És oda ahová szántuk. Nem biztos, hogy ez minden gyüjtögető esetében így van. Ide tehát gond nélkül és szívese adok. Ebbe tessék belegondolni.
  Egyébként pedig igazat beszélnek. Én szinte minden szombaton bejövök Tenyőről Miklósra a piacra a Sparba, és láttam már őket 35 fokos hőségben , most szombaton átfagyva vacogni , minden tiszteletem a kitartásukért. Le a kalappal előttük.

 • Jutka néni says:

  Én nem vagyok gazdag ember, meg kell néznem mire adom ki a pénzt. De havonta 500 forintot nem sajnálok a kutyásoktól s emiatt a pénz miatt nem leszek szegényebb. H a város lakosaiból csak minden századik gondolkodna így, nem volna gond a kóbor kutyák etetése.

 • Nagy Ferencné says:

  Nem tudom, mi baja a „kedves” hölgynek. Senki nem szól hozzá, senki nem követel tőle semmit. Ha ad, ad, ha nem, nem. A lányok, fiúk, akik ott vannak, udvariasak, ha kapnak valamit, megköszönik. Miért zavarnak bárkit is? Aki nem szereti a kutyákat , ne foglakozzon velük, menjen be a boltba vagy jöjjön ki szó nélkül.

 • Soós Ferenc says:

  Üzenem a kunyerálásra megjegyzést tevő nőnek, jobban tenné, ha befogná a száját. Örüljön, hogy vannak, akik gondoskodnak a 130 gazdátlan kutyáról. Mit szólna, ha az ő utcájában, a háza előtt acsarkodnának? Ő lenne az első, aki sírva rohanna az önkormányzathoz vagy a fene tudja hová. Én még emlékszem micsoda cirkusz ment a Facebookon

 • Tóthné Klári says:

  Én csak becsülni és tisztelni tudom azokat, akik idejüket, energiájukat feláldozva gyűjtenek az általuk befogadott, gondozott jószágokra. Láttam őket szombaton ahogy átfagyva hősiesen kitartottak egész délelőtt a Spar előtt. Próbálja ki, álljon ott a hölgy csak egy óráig! Rögtön máshogy fog beszélni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés