Ilyen tombolás még sosem volt Orbán évértékelőjén – összefoglalónk

Közzétéve ekkor: 2019 február 11. 9:14

Windisch Judit  Windisch Judit

Röpködtek a milliók Orbán Viktor évértékelőjén, ahol bejelentette az új családvédelmi akciótervet. Bőszen migránsozott – Soros György nevét összesen háromszor mondta ki, a Jobbikkal összefogó baloldal alaposan megkapta. Összefoglalónk.

Soha nem látott hangulatban tartotta meg Orbán Viktor miniszterelnök az idei évértékelőjét: a tömeg többször tombolt és bravózott, Révész Máriusz gyorsértékelése szerint ez volt a miniszterelnök legjobb beszéde. A körítés sem volt mindennapi: Várkert Bazárhoz vezető utat fekete lepellel borított kordonokkal vették körbe, így eltakarva a VIP-érkezőket a kíváncsiskodók elől, de a gyalog érkező fontosember is kapott segítséget: egy magát megnevezni nem kívánó férfi segített a többi között Pócs János fideszes politikus segítségére, akit épp kollégánk faggatott, és egy “János, erre gyere” mondással megszakította az interjút.

© Máté Péter

Ugyanez több politikus esetén is előfordult. Révész egyébként befelé is megszólalt és megfejtette a sötét lepel titkát. Azt mondta, ezzel azt üzenik, hogy

“a Fidesz képes rendben tartani az országot.

A kormányoldali médialapítvány éléről az őszintesége miatt kirúgott Varga István ide még bemehetett, kettő után nem sokkal érkezett a helyszínre.

© Túry Gergely

Orbánt nem láttuk jönni, ő a Facebook oldalára kitett kép szerint már kettőkor az épületben volt.

Soha rosszabb évet!

Orbán Viktor azzal indított, hogy “soha rosszabb évet, mint a 2018-as volt”, mikor harmadszor is kétharmaddal nyertek, és a gazdaság is öt százalékkal bővült. Azt mondja, mindkettőért keményen megdolgozott az ország. Hosszan sorolta a gazdasági eredményeket, intézkedéseket, szerinte

“az ország készen áll a győzelemre.

Itt már vastapssal jutalmazott a közönség, ahogy felhangzott füttyszó is. Orbán a szegénység felszámolását ígérte, és azt mondta, a sikeres vállalkozókra történelmi feladat vár:

“nekik kell létrehozniuk Magyarország területén kívül azokat a befektetéseket, amelyek profitját hazahozva kiegyenlítjük a Magyarország területéről kivitt profit mennyiségét.

© Túry Gergely

Kommunista-náci kézfogó

Nagyon erős hasonlatokkal élve ment neki a baloldal és a Jobbik összefogásának Orbán Viktor, aki azt mondta,

“kommunista-náci szövetség rajzolódik ki,

szerinte ez már a politikai pornográfia határát súrolja. Karácsony Gergelyt is süllyesztőbe küldené azután, hogy Gyöngyösi Márton jobbikos politikus korábbi, a zsidó származású képviselők listázását nem tartotta antiszemita megnyilvánulásnak.

“Szégyen, hogy ő még főpolgármester akar lenni, el kellene kullognia a kertek alatt.

Szinte tombolt a közönség, mikor az MTVA székházban akciózó ellenzékieken szórakozott. Orbán szerint a “szocialista-náci koalíció tagjai” inkább tűnnek komédiásoknak, mint vezetőknek.

“Megrohamozni a csukott ajtót, tarkóra tett kézzel a földön feküdni, pókemberesdit játszani a tévészékhában ez inkább pályakezdő színészek útkereső magatartása.

Azt mondja, jobb volt ez, mint a szilveszteri kabaré.

Sorost alig említette

A közelgő EP-választás miatt Orbán újra elővette a “migráns-lemezt”, visszahozta a régi szólamokat arról, hogy a migránsok a nőkre akarnak támadni és miattuk nő a terrorizmus. Hosszan beszélt a bevándorláspártiakról és az ellene küzdőkről, Soros György nevét viszont csak háromszor mondta ki. Nevének első említésére is 18 percert kellett várni.

© Túry Gergely

A gazdaságról alig beszélt: annyit mondott, hogy a dimenzióváltás állapotában van az ipar, fizikai munkásokra mindig szükség lesz, de a kutatásra épülő ipar részesedése nő. Megismétli, arra kell törekedni, hogy a magyar növekedés az unió átlaga fölött legyen két százalékkal, azt mondja,

“a legnagyobb eredményeink még hátra vannak.

A nagy bejelentések a végére maradtak

Orbán Viktor bejelentette, a kormány hétpontos családvédelmi akciótervről döntött, a lista még bővülhet.

 • Bevezetik a fiatal házasok gyerekvállalási támogatását, az a 40 év alatti nő, aki első házasságát köti, 10 milliós kedvezményes kölcsönt kap. A törlesztést az első két gyerek születése után 3-3 évre felfüggesztik, a második gyereknél a tartozás harmadát elengedik. Ha megszületik a harmadik gyerek, az egész tartozást elengedik.

 • Bővítik a Csok kedvezményes hitelt is, a két vagy többgyerekesek használt lakás vásárlásra is igénybe vehetik azt. A falusiaknak néhány hét múlva testreszabott támogatást jelent be.

 • A jelzálog hitelnél is óriási könnyítések jönnek: a második gyerek születésekor 1 milliót, a harmadiknál 4 milliót, minden további gyereknél egy-egy milliót vállalnak át a jelzáloghitelből.

 • A legalább négy gyereket szülő és felnevelő nők mentesülnek az SZJA-fizetés alól.

 • Elindítják a nagycsaládosok autóvásárlási programját. Egy legalább háromgyerekes család 2,5 milliós támogatást kap egy hétszemélyes autó után.

 • Megvalósítják a teljes bölcsődei ellátást. Három év alatt 21 ezer új férőhelyet ígért Orbán, ebből idén év végégi megépül 10 ezer.

 • A nagyszülői gyedet is bevezetik, ha a szülők így döntenek, a nagyszülők maradhatnak otthon.

© Túry Gergely

Bejelentette azt is, a 9. és 11. tanév végén a diákokat kétszer két hétre elküldik külföldre nyelvet tanulni.

Le nem fagyott a mosoly

A helyszínen lévő tudósítónk szerint a hét pont sorolása közben a nők arcáról egy percre sem tűnt el a mosoly, a 40 év alattiak 10 milliót támogatására boldogan bólogattak a nők, az autóvásárláshoz adott pénz említésekor a férfiak is felderültek.

“Minden korosztály megkapta a magáét, majd kicsattannak az örömtől

– mondta tudósítónk. A tömeg rendkívül felszabadultan távozott, tudósítónknak mindenki lelkendezett.

“Államférfi

– mondta egy néni, mire barátnője hozzátette:

“én megkönnyeztem.

hvg


Megosztás

7 hozzászólás

 • nanu says:

  Itt már vastapssal jutalmazott a közönség, ahogy felhangzott füttyszó is. Orbán a szegénység felszámolását ígérte, és azt mondta, a sikeres vállalkozókra történelmi feladat vár!
  A vállalkozások ezen már túl vannak. Amelyik a rendszerváltástól eljutott idáig annak a miniszterelnök úr énekelhet reggeltől estig. Egyszerűen, a biztonság érzet megkopott, hosszú távra nem lehet tervezni, az elvonások mértéke olyan nagy, hogy az időszerű fejlesztésekre már pénz nem jut. Egy helyben járás van vagy még az sem. A kormány céljait jól kiszolgáló bankok hitelpolitikája alaposan megnyúzta a kisvállalkozásokat. A deviza hitel egyenesen a halála volt a vállalkozásnak. Évről évre kotorászik a zsebünkbe a miniszterelnök úr és veri a mellét, hogy megemelte a minimálbért mintha ez nem is rajtunk múlna. Közben egy körnek trafikot és egyéb extra kedvezményeket osztogat, terhelve azokat akik nem birtokosai a sárga könyvnek. Igaz azoknak a szavazatai is kettőt de lehet , hogy hármat ér. Így lehetett az 1/3-ból 2/3.

 • Névtelen says:

  A nyugdíjprémiumon is megtakarított jónéhány milliárdot, 4,3 % helyett 5 % a GDpP. Vagy csak úgy mondta, mert jól hangzott?

 • Kiss József says:

  És honnan vesznek mind erre pénz? Talán kevesebb stadiont építenek? Nem folytatják a kisvasutat? Megépül a szupekorház? Addig marad a hosszú várolista!!!!

 • Lola says:

  “” Ne azt figyeljék mit mondok””
  Orbán Viktor.

 • röhely says:

  hát én nem hittem el egy rohadt szavát sem ! Semmi lényeg nem volt csak hazugság a mondanivalójában!

 • Névtelen says:

  Értsük jól: a 10 millió hitel, aminek a kamatából a költségvetés valamennyit átvállal!

  • Névtelen says:

   Csak számolni kell tudni és kiderül hogy ez az emberek becsapása,első a deviza hitel második a csok ,harmadik ez,de mi lesz ha emelkednek a kamatok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés