Így vállalkozz Törökszentmiklóson!

Közzétéve ekkor: 2014 augusztus 31. 13:56

pályázatTisztelt Szerkesztőség!

Régóta foglalkozom azzal a gondolattal, hogy a közvéleményt tájékoztatom, igaz nem újságíróként mint Önök, hanem felháborodott állampolgárként.

Annak idején éveken keresztül látható volt az önkormányzat honlapján, milyen beruházások vannak készülőben. Hogy ezek milyen kormányzás alatt kerültek felszínre, most ne firtassuk, erre az Önök régebbi cikke világos útmutatást ad.

Érdekes, most viszont ugyanezek a dolgok évek óta nem szerepelnek az önkormányzat honlapján, amikor szerepeltek, az illetékes osztályvezető már több cégnek tett ajánlattételi felhívást. Nos ezek nem városunkba valók voltak, talán egy városbeli volt a sok beruházás közül. Nem kell itt messze menni, nézzük a parképítést. A cégek megbuktak, be sem tudták fejezni, de „jól kiválasztották” őket.

Volt beruházás, melyben a fővállalkozó alvállalkozói elvégezték a munkát, de pénzt jó ideig nem kaptak a fővállalkozótól. Ezt a fővállalkozót is „jól kiválasztották” helyben.

Megépült az új Művelődési Ház. Nem helyi volt a vállalkozó, a cég  tönkrement, vagy átalakult. Vajon a garanciális munkákat mert ugye 5 év múlva is működni kell az épületnek és a hiányokat pótolni kell, vajon ki fogja elvégezni? Mert ugye „jóteljesítési garancia” is van.

Megépült az új Városháza hosszú évek kálváriája után. Persze nem törökszentmiklósi a vállalkozó, sőt az alvállalkozók sem, morzsát azért csöpögtettek belőle miklósinak.

A Kossuth tér átépítése is „jól kiválasztott cégekkel indult” , most talán sikerült, mert önkormányzati cég  csinálta, azóta akár kisgyermekek is beleeshetnek az árokba. Lakossági panaszok, nemtetszések alapján  Boldog úr arrébb húzta társával a virágos ládákat megoldásként.  A tervezés magas fokon volt.

A Kristály parkot már ismét nem helyi vállalkozó alakította ki, hanem a Városházát építő vidéki cég, ahol ismét láthattunk egy szorgoskodó úriembert. Láthattuk nagy esőzés esetén milyen siker volt belőle.

Elindult a kerékpárút építés. Helyi vállalkozás? Nem! A Dunántúlon ügyesebbek az emberek.

Jó volt a tervezés, vagy négyszer lehet átmenni egyik oldalból a másikba. Majd amikor garanciális probléma lesz, jön a vállalkozó örömmel a Dunántúlról,vagy soha nem látjuk?

Lehetne még folytatni a sort a stranddal, útépítéssel, EGYMI-vel stb

De adok 5.000 Ft-ot adományként, fényképészkedek a polgármesterrel  majd egyezkedem a vidéki „hozzáértővel” és megkapom a több milliós önkormányzati munkát, ami jogszerűen ma sincs befejezve.

Azonban érdekes dolognak tartom, hogy a sok fényképen ismerős, ismétlődő arcok vannak mindig, mert az ugye megy állandóan.

Vajon ők hozzák ide ezeket a vidéki vállalkozásokat mert helyben nem tartanak erre alkalmas embereket? Vagy a médiafelelős akit szinte minden nagyobb beruházásnál látni, hozza ide ezeket a vállalkozásokat? Hiszen lehet látni Városháza építkezésnél, Kristály parkba, vagy a szalagház melletti  parképítésnél ahogy a munkásokat igazgatja, kerékpárút építésnél, de rendezvény szervezésnél aki kiválasztja az előadókat vagy artézi víz minőség ellenőreként.  De úgy hallom már az állásra pályázók is hozzá mennek állásinterjúra.

Vagy van a városnak titkos polgármestere, mert a jelenlegi nem ért hozzá? Vagy más van a háttérben?

Vajon ki az, aki kiválasztja ezeket a vállalkozásokat?

Hát nem más, mint a médiatanácsadó aki mindenütt ott van. Hogy ebből mi a haszna? Hát ezt az olvasóra bíznám, hiszen köztudott tény, hogy vissza kell forgatni egyes berkekben. Igaz nem sok, alapból 2-3 % a jutalék bevett szokásként. Igazán nem sok a titkos  levelek, telefonok,  tárgyalások lebonyolításáért, a vállalkozó kiválasztásáért, hiszen nála kell jelentkezni..

Számoljunk csak: van egy 20. MFt-os munka, 2 %-a =400.000 Ft. Tiszta pénz, még a NAV sem tudja meg, az adófizetők sem, csak drágul a beruházás. Ha még a nyerő cégbe is benne vagyok -amit magamnak nyertem meg-, magam állapítom meg az árakat és a saját nyereségem. Nem számít, nem a saját pénzem.

Ja és mellette a havi tiszteletdíj, mondjuk 300.000 Ft a Mi pénzünkből.?

Személyes tapasztalatok:

Több nagy pályázat volt, amiben a cég részt kívánt venni, persze a kiválasztó a médiafelelős volt.

A cég éves forgalma több  MrdFt  feletti bevétel.  Tulajdonosai  szándékában állt telephelyet  létesíteni a városban, több profilban munkahelyet, üzleteket létrehozni. No igen, adót is fizetni a városnak.

A tényeket megismerve tulajdonosai számára Törökszentmiklós  már csak rossz emlékeiben él., ahol nem a tisztes munka, tisztes elfogadható vállalási ár a döntő tényező a lakosság adóforintjaiból.

Ki lesz az a polgármester, aki megállítja ezt az  embert, megvonja beleszólási jogát a város életébe, a város dolgaiba a lakosok, vállalkozók  érdekében és eltakarítja, vagy a helyi vállalkozók fogják ezt megtenni, mert a türelem elfogy.

Ma Törökszentmiklóson jobb, ha név nélkül maradok.

Név és cím a szerkesztőségben

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Megosztás

2 hozzászólás

  • Csikai Károly says:

    Ezekért a mindenkori polgármester felel és a jegyző. Emlékezzünk csak dr. Varga Imre jegyző úr esetére. Sajnos sok dolguk lesz a jogászoknak és az új képviselő testületnek 2014 október második felétől. Külön ügy a média felelős szerepe és tevékenysége Törökszentmiklóson. Sajnos Feri nagyon elengedte magát, egy öreg Gépiparosnak át kellett volna gondolnia, hogy meddig mehet el, Nekem a ténykedése nagy csalódás. „Nem az jó vezető aki mindenhez ért, hanem milyen szakmai munkatársakat választ maga mellé”. na és nem hajt olyat végre amire nincs hatásköre. Ezt nagyon meg kellett tanulnunk a Gépipariban. Feri amikor a nyugdíjba vonult Rontó László igazgató úrral csinálta a riportot / Szolnok Tv/ nem az jőtt ki, amit Miklóson csinál.

  • Buczkó Julianna says:

    Tökéletesen igaza van. A helyi vállalkozók csak az adó megfizetésére alkalmasak.,ami nem kis összeg! A városban folyó beruházások közelébe sem jutnak. Szegedről, Győrből hoznak ide munkásokat/nyilván,nekik is kell dolgozniuk valahol/, de itt nincs elég vállalkozó,vagy munkaerő? Itt van a vasúti aluljáró építése. Katasztrófa! Az ország minden tájáról hozzák ide a munkásokat, sajnálom Őket aki ezt kitalálta,azzal tudnék mit kezdeni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés