Hoppál Péter beindult, már a pokol tűzével fenyegeti a kommentelőket

Közzétéve ekkor: 2023 március 15. 20:45

P. L.

Nem tetszett a miniszteri biztosnak, hogy egyesek kétségbe vonták a fideszes elit látszólag igen mély vallásosságát.

A fideszes Hoppál Péter amellett, hogy kiemelt kulturális ügyekért felelős miniszteri biztos, arról is nevezetes, hogy szabadidejében kíméletlenül nekiugrik a Facebookon a neki nem tetsző kommentelőknek. Lapunk például szűk két hete számolt be arról, hogy miután egyikük számon kérte a politikuson a prezentált jólétet, Hoppál egyebek közt azzal reagált, hogy „tetszettek volna választást nyerni! Ja, az nem megy, csak az uszítás? Hát csókolom! Maguknak VÉGE!”

A 444 által kiszúrt bejegyzés alatt a miniszteri biztos ezúttal nagyböjti áhitatában keveredett kommentháborúba, miután megosztott egy képet, amin a fideszes elit színe-java (többek között Orbán Viktor, felesége, Lévai Anikó, Novák Katalin köztársasági elnök, Nagy István agrárminiszter és Balog Zoltán református püspök, korábbi humánerőforrás miniszter) látszólag nagyon átszellemülten imádkozik Nick Vujicic, a kezek és lábak nélkül született ausztrál keresztény prédikátor és motivációs tréner társaságában.

A kommentelők egy részének azonban feltűnt, hogy a keresztény hit ezen látványos demózása inkább a farizeusok, semmint Jézus Krisztus követőinek viselkedésére emlékeztet, így ki is fejezték nemtetszésüket az ügyben. Mások tovább mentek, és magát a kereszténységet kezdték trágár szavakkal minősíteni a fideszes marketingvallásosság miatt. Mi most inkább csak a nyomdafestéket (úgy-ahogy) tűrő megjegyzések közül idéznénk néhányat:

  • „Kereszténység szégyenei.”

  • „Kétszínű, álszent banda!”

  • „Aranyos ez a színészkedés.”

E kommentelők még olcsón megúszták, utóbbi például megjegyezte, hogy kapott rá egy dühös reakcióemojit Hoppál Pétertől, így aztán várja már a fekete Volgát, aminek belső visszapillantóján a változatosság kedvéért lehet most már lesz egy rózsafüzér.

Volt azonban, aki már kicsit bőbeszédűbb volt, Gulyás Balázs publicista például Máté evangéliumának 6. fejezetéből idézett:

„Amikor imádkoztok, ne tegyetek úgy, mint a képmutatók, akik az emberek szeme láttára szeretnek imádkozni a zsinagógában meg az utcasarkon, hogy mutogassák magukat! Bizony mondom nektek: megkapták jutalmukat. Te, amikor imádkozol, menj be a szobába, zárd be az ajtót, s imádkozzál titokban mennyei Atyádhoz! S mennyei Atyád, aki a rejtekben is lát, megjutalmaz.”

Egy másik kommentelő már kicsit precízebb volt:

„A képmutatás magasiskolája ez a kép. A hazug álkeresztény-álkonzervatív párt, amely a tízparancsolat minden egyes tételét többszörösen megszegte, Borkaikkal, Kaletákkal, Szájerekkel tömve, a saját lelki üdvükért imádkoznak. Hiszen minden reggel, amikor tükörbe néznek, tudják, hogy amit tesznek, azzal szemen köpik azt, amire felesküdtek. A Jóisten irgalmazzon nektek, hiszen más úgysem fog!”

– jelezte. Erre aztán már begyújtotta a rakétákat a miniszteri biztos, és közölte,

„bájos, amikor ateista kommunisták ítélik meg az emberek Istenbe vetett hitének őszinteségét.”

Az nem egészen világos, hogy a politikus miből szűrte le, hogy bírálója ateista és kommunista, mindenesetre azokhoz képest, amit más kommentelők kaptak, még mindig szolid. Hoppál Péter ugyanis nem éppen az arcül ütöttek másik arcának odatartásáról, valamint az ellenség szeretetéről szóló krisztusi iránymutatást választotta, hanem

a pokol tüzére küldött egyeseket.

Így járt például egy trágárságra vetemedő kommentelő, aki a vallást is elkezdte szidalmazni, ráadásképpen pedig „elmeroggyant, retardált parazitáknak” nevezte a képen szereplő fideszes politikusokat (ezt a kommentet inkább nem idézzük teljes terjedelmében). A reakciót mindenesetre nem tette zsebre:

„A pokol tűzén minden gyalázkodó szavad a húsodba fog vágni! De még te is megtérhetsz!”

– mennydörgött Hoppál Péter.

Azonban az illető a jelek szerint nem tért meg, mert a kommentháború egy későbbi szakaszában a miniszteri biztos így fogalmazott: „Aljas! Takarodjon innen!”

Az egyébként nem újdonság, hogy előszeretettel mímelnek átszellemült vallásosságot a Fidesz prominensei, tavaly adventkor rorate mise után Orbán Viktor például imára kulcsolt kézzel menekült el a Telex stábja elől, majd nem sokkal később Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter érezte szükségét képet posztolni Katarból arról, hogy éppen áhitatosan imádkozik.

Azt azért reméljük, hogy nem Hoppál Péter fog bíráskodni Szent Péter ítélőszékében, ugyanis nem a fenti volt az egyetlen kommentelő, aki ebben az esetben alighanem a Sátán fazekában rotyogna a pokol fenekén. Egy másik ugyanis megjegyezte: „Ha van Isten, ezen szétröhögte odafönt az agyát.” Mire a miniszteri biztos rá is kirótta az égi megtorlást: „Aki ilyen mondatot leír, az majd szétvisítja odalent az agyát” – dörgött a klaviatúra, majd néhány órával később átírta a kommentet és hozzáfűzte: „Hacsak nem tér meg bűneiből.”

Slusszpoénként még egy Kun Béla nevét és a kommunista politikus képét viselő kamuprofil is megjelent szitkozódni a kommentszekcióban.

Tanulság nincs.


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés