Hollik István nem aprózza el: lecserélné egész Európát

Közzétéve ekkor: 2019 március 18. 17:59

A teljes Unió rossz iránnyal megy az autópályán, szemben a dübörgő gazdaságú Magyarországgal – derült ki a kormányszóvivő fejtegetéséből.

Káprázatos interjút adott Hollik István Bayer Zsolt műsorában: a kormányszóvivő arról beszélt az Echo TV-n futó Bayer Show-ban, hogy Magyarország és a régió gazdasága dübörögve fejlődik, de az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent.

Hazánk ezt a fejlődési ütemet hosszútávon csak akkor tudja fenntartani, ha az Európai Unió is sikeres lesz. Éppen ezért nekünk az Európai Uniót belülről kell megváltoztatni. Ez a célunk. Egy új Európára, egy új európai együttműködésre van szükség és ehhez néha a kritikát is meg kell fogalmazni” – mondta Hollik István.

Hogy az Orbán-kormány miként változtatná meg az EU-t, miközben saját pártszövetségükből is kitessékelnék őket, nem egyértelmű. A kormányszóvivő mindenesetre hangsúlyozta, hogy a Fidesz továbbra is a Néppárton belül képzeli el jövőjét, és azon belül csak a „bevándorláspárti szárnnyal” vannak problémáik.

Hollik IstvánFotó: Népszava

Hollik István arra is kitért, hogy az Európai Bizottság jogi szolgálatának egyik, kiszivárgó dokumentuma alapján kötelezővé tennék minden uniós tagállam számára az ENSZ migrációs csomagját. „Ez megint az az ügyes bizottsági trükközés, hogy eldugják egy jogi dokumentumba, azt remélve, hogy erre soha senki nem fog rátalálni – jegyezte meg a politikus.  

A Bizottság egyébként már jelezte, hogy az említett dokumentum egy belsős munkaanyag, ami nem képviseli hivatalos álláspontjukat – az ENSZ csomagja pedig senkire nézve nem kötelező.

Népszava


Megosztás

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés