Hihetetlen: újabb lélegeztetőgépekre írt ki közbeszerzést a Honvédség

Közzétéve ekkor: 2023 szeptember 27. 14:23

Amikor több ezer darabot tárolnak egy raktárban.

„Miközben 16000 (!!!) lélegeztetőgép rohad valahol egy raktárban, a Magyar Honvédség újakat akar beszerezni. Az külön bájos, hogy szeptember 22-én indították meg az eljárást és október 3. az ajánlattételi határidő. Kemény 12 napig várják tehát az ajánlatokat, kicsit sem tűnik úgy, hogy már lezsírozták az egészet”

– Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő ezzel a kommentárral osztotta meg a közbeszerzés kiírásáról szóló hivatalos oldal linkjét a Facebook oldalán.

„A 16000 lélegeztetőgép 300 milliárdos megvásárlása a magyar történelem egyik legocsmányabb lopása volt”

– tette hozzá a képviselő.

Mint ismert, Hadházy arra utalt, hogy a koronavírus-járvány kezdetén több ezer lélegeztetőgépet vett nagyon drágán a magyar kormány, ezek jelentős része pedig azóta is egy raktárban állCsak a tárolás is százmilliókba kerül. A drágán, nem transzparens módon beszerzett gépeket több kritika is érte annak idején, legnagyobb részüket még csak nem is tudták használni a kórházakban.

Azóta az is kiderült, hogy a nagy mennyiségű gépre akkor se lett volna szükség, amikor épp tetőzött a járvány, ahogy az már akkor is világos volt, nem is lett volna elég szakember a működtetésükhöz.

magyarnarancs

 
 
 
 


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés