Fals indokkal tartotta távol a kórháztól a DK-képviselőjét Pintér Sándor

Közzétéve ekkor: 2021 április 7. 14:14

Fotó: Erdős Dénes / Népszava

Amit egy kormánypárti újságíró megtehet, az egy ellenzéki képviselőnek tilos.

Nem engedték be Oláh Lajos (DK) országgyűlési képviselőt a budapesti Péterfy Sándor utcai kórház Covid-osztályára azután, hogy erre írásban kért lehetőséget az ellenzéki politikus Pintér Sándor belügyminisztertől. 

A hivatalos parlamenti írásos kérdést a történtek után, még március 18-án benyújtotta Oláh Lajos, „Mikor látogathatja meg egy képviselő az újságírókhoz hasonlóan egy kórház Covid-osztályát?” címmel. A dokumentumban kiemelte:

„Február 26-án azonban az MTVA híradója levetített egy riportot, amit a Honvéd Kórház Covid-osztályán forgatott az M1 stábja. Megjegyzem, az MTI fotósai már korábban is készíthettek fölvételeket a járvány miatt szigorúan elkülönített és lezárt osztályokon. Azt remélem ezért, hogy ha újságírók számára lehetséges volt a látogatás, akkor arra sincs ok, hogy ugyanezt egy országgyűlési képviselőtől megtagadják.”

Ezt Oláh Lajos természetesen a védőintézkedések maximális betartásával tervezte volna, viszont április 6-án kedden megérkezett az elutasító válasz, Pintér Sándor nevében Kontrát Károly államtitkártól. Szerinte a képviselő zavarná a gyógyítást. A válaszban ugyanis ez szerepel:

„Az egészségügyi intézmények erőforrásaikat a járvány elleni küzdelemre fordítják, így jelenleg a látogatás megszervezése nem biztosítható.”

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

Népszava

 
 
 
 


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés