Fábián András: Hol vagytok, ti Lenin fiúk?

Közzétéve ekkor: 2020 február 11. 13:30

Fábián Andrásű

Hosszasan gondolkodtam, kell-e egyáltalán reagálni Kövér László szavaira, amelyeket pár napja érzett fontosnak megosztani a nemzettel a Mandinerben.

Nem először hangzott el a szájából, hogy minden fiatal, aki nem a Fidesz szekerét tolja, Lenin fiú, ő viszont „a leckét elvégezte” SIC!), mert az ő három gyereke bizony a nemzeti oldalra szavaz, vagyis tisztességes embereket nevelt. Elmondta ezt a Lenin fiús szöveget a – szerintem a világ szégyenére – Nagy Imre-szobor helyére állított Nemzeti Vértanúk emlékművének avatásán is. „Nemzeti vértanúk” alatt természetesen az 1919-es Tanácsköztársaság időszakának csak a nem baloldali, vagyis nem a fehérterror által elpusztított áldozatai értendők. A Váry Albert főügyész által 1922-ben megjelentetett „A vörösuralom áldozatai Magyarországon” című könyv 589 ilyen áldozatot azonosított.

A fehérterror különítményesei által ténylegesen meggyilkoltak számát is körülbelül ugyanennyire, 5-600 főre becsülik. Utóbbiak, ha már éppen arra jártak, „tisztogató akcióikat” a zsidók elleni pogromokkal is egybekötötték. Az említett számok azonban csak a különítményesek által bizonyíthatóan végrehajtott gyilkosságok számait tartalmazzák. A Horthy-korszak idején politikai okok miatt meggyilkoltakét vagy kivégzettekét viszont nem. Sallaira, Fürstre, Ságvári Endrére, Kiss János altábornagyra és másokra gondolunk, akikre a magyar és nemzetközi fasizmus elleni harc mártírjaiként emlékezünk.

Egyáltalán nem szeretnék ízléstelen számháborúba bocsátkozni, ehelyt csupán a Fidesz által folyton nehezményezett kettős mérce alkalmazására kívántam felhívni a figyelmet. No meg arra, hogy nem minden magyar ember élete fáj egyformán mindenkinek. Ahhoz, hogy fájjon, a politikai hovatartozás is szükségeltetik. Ezt nevezzük ma nemzeti érzületnek.

Nagy szerencséje volt amúgy Kövér Lászlónak, hogy megszülethetett 1959-ben, hiszen az ő nagypapája is vörös katona volt, meg szociáldemokrata. Ő viszont a jelek szerint megúszta a tisztogatásokat. Kerülhetett volna ő is azoknak az áldozatoknak a sorába, akiket az általa avatott emlékmű kizárt a megemlékezésre méltók sorából. Lenin fiú biztosan nem volt, azok neveit ugyanis pontosan ismerjük. Kövér József, az MSZP pápai alelnöke, Kövér László nagybátyja, egy riportban elmondta a 168. Órának, hogy a Kövér családban túlsúlyban volt a baloldal.

„…Anyai nagybátyám tehát nem elvből, hanem – mivel munkanélküliként nem tudott másként megélni – zsoldosként szegődött a Vörös Hadsereghez. Ugyanakkor vannak, akik azt terjesztik: Laci egyetemi felvételijénél jól jött, hogy van egy vöröskatona a felmenői között.”

Amennyire én tudom, a Vörös Hadseregnek nem hogy zsoldosra, de zsoldfizetésre sem volt pénze akkoriban. Az önkénteseket toborozták a seregbe, és munkások tömegei csatlakoztak a hívó szóra. De ennek ügyünk szempontjából semmi jelentősége. Ahogy azt a kedves rokon mondotta volt, Kövér László számára is mindössze annyi, hogy egyes híresztelések szerint jól jött akkoriban a vöröskatona nagypapa az egyetemi felvételinél. Különben is, mostanában mindenféle nagypapákról, meg apukákról derül ki, hogy az egyik nyilas volt, a másik meg kommunista, az egyik vöröskatona, a másik meg ellenforradalmár, vagy mi. Az ősök tetteiért a leszármazottak nem viselhetnek felelősséget. A mai tetteikért, a mai szavaikért azonban mindenképpen. Pityeregni persze szabad a múlt miatt.

Most akkor eljött az ideje annak is, hogy idézzem magát a Házelnök Urat (így, nagy kezdőbetűkkel a Tisztelt Ház iránti nagyrabecsülésem mián), aki az említett emlékmű avatásán, 2019. október 31-én, ezt bírta mondani:

Az Istent, hazát és nemzetet tagadók 1919-ben burzsujoknak nevezték nagyapáitokat. 56 után retrográdnak nevezték apáitokat, 1990 után mucsainak neveztek valamennyiünket, akik hittünk a demokrácia erejében. Ma nacionalistának, populistának, Európa-ellenesnek, xenofóbnak, iszlamofóbnak, homofóbnak, és ki tudja még, mi mindennek neveznek bennünket csak azért, mert ragaszkodunk közösségeinkhez, kultúránkhoz, hagyományainkhoz. Ne legyenek kétségeiket, ha engeditek nekik, visszatérnek, és meg fogják bélyegezni gyermekeiteket, unokáitokat. A Lenin-fiúk utódai ma is itt állnak velünk szemben, és egyelőre csak a virtuális világban, de ott folytatják, ahol 100 éve a Szamuelyk abbahagyták.”

Nem tudok vitatkozni Kövér Lászlóval. Részben, mert nem tudom, miféle képzelt és valós démonokkal harcol már régóta. Részben, mert mindaz, amiről azt állítja, hogy ő és elvtársai nem azok, én úgy látom, hogy ők biz’ pontosan azok. Nacionalisták, populisták, Európa-ellenesek, xenofóbok, iszlamofóbok, homofóbok, és ki tudja még, mi minden. Ami úgy totyog, mint egy kacsa, hápog, mint egy kacsa és sárga, mint egy kacsa, az bizony egy kacsa. Csak azt nem értem, hogy miután mindez tetteik és nyilatkozataik alapján mindenki számára nyilvánvaló és egyértelmű, ráadásul nagyon is szándékaik szerint való, akkor miért érzi mégis úgy Kövér László, hogy ezt tagadnia, tagadniuk kell? Talán mert ezek nem szép dolgok, azért. Azt viszont megintcsak tátott szájjal hallgatom, hogy ő a demokrácia erejébe vetett hittel teszi mindazt, amit tesz.

Ennek szellemében hiszi és vallja, hogy:

A momentumos gyerekek –kiegészítve a Jakab-félékkel és a tordaibencékkel – pontosan ilyenek (vagyis Kövér szerint olyanok, hogy azokat akik kiállnak az ezer éves nemzeti hagyomány mellett, azt felakasztják az út menti fára, vagy belelövik a Dunába – a szerző). A mi oldalunkon sokan lebecsülik ezeket a fiúkat és lányokat, akik valójában semmiben nem különböznek a Lenin-fiúktól, csak nem vörös, hanem lila vagy szivárványos zászló alatt vonulnak.”

Ezt már a Mandinernek mondta.

A mi mai fiataljaink tehát, akik a Momentumba tömörültek, gonoszok és nemzeti érzelmű magyar vérre szomjaznak. Vagyis ellenségek. Nem tudom, mit szólnak ehhez az említett fiatalok szülei. Nem hallottam, hogy kiálltak volna a gyermekeik védelmében. Közbevetőleg jegyzem meg, hogy ehelyt a szivárványos zászló kicsit sem burkolt homofóbiát rejt. Mostanra talán érthető, hogy miért nem éreztem elégnek Donáth Anna nagyon kulturált reakcióját, aki lényegében csak annyit fűzött Kövér mondataihoz, hogy  „őket nem tántorítja el és nem ijeszti meg, amikor Fideszesek ilyet mondanak, ez őket minősíti.”

Ha esetleg valaki nem tudná, elmondom, hogy a Lenin-fiúk egy 34 fős terrorista különítmény volt, amelyet már a Tanácsköztársaság első napjaiban történt megalakulását követően a Vörös Hadsereg parancsnoka, a tanácskormány hadügyi népbiztosa, Böhm Vilmos hadparancsban feloszlatott. Ennek ellenére a Lenin-fiúk vidéki portyáikon kíméletlen harcot indítottak az ellenforradalmárok ellen. Bizonyíthatóan 92 gyilkosságot követtek el. 14 különítményest, köztük a különítményt vezető véreskezű Cserny József egykori bőrmunkást, a Tanácsköztársaság bukását követően azonnal kivégeztek. Szamuely Tibor, az ötletgazda, a magyar-osztrák határon máig tisztázatlan körülmények között halt meg (vagy öngyilkos lett, vagy a határőrök lőtték le).

Kövér, mint a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) Központi Bizottsága Társadalomtudományi Intézete ifjúságkutató csoportjának segédmunkatársa, bizonyára tisztában volt/van ezekkel a tényekkel. Ennek megfelelően tudnia kellett azt is, hogy mit mondott a Momentum tagjaira. Jelesül törvényen kívüli, terrorista gyilkosoknak nevezte őket.

Juszt László tavaly október 23-án egy 2002-ben, Pápán szerzett élményéről számolt be a Facebookon.

„Pápán …odajött (Juszthoz és Kende Péterhez – a szerző) két idősebb férfi.

– Bocsánatot szeretnénk kérni – kezdte az egyik.

– Tőlünk? Ugyan miért?

– Mert az én fiam, neki meg az unokaöccse Kövér László. De nem vagyunk vele beszélő viszonyban.

Ezután hosszan beszélgettünk velük.
Kiderült, hogy a nagybácsi a helyi MSZP elnöke, a papa pedig a Thürmer-párt szimpatizánsa.
A nagypapa ezzel szemben 19-es vörös katona volt.
A részletekről most nem írok, de megsajnáltam a két öreget, akik szégyenkeztek K.L. miatt.”

Nem is lehet, nem is kell ehhez semmi többet hozzátenni.

Huppa


Megosztás

1 hozzászólás

  • NAGYI says:

    EKKORA MOCSKOT NAGYÍTÓVAL KELL KERESNI !!!! BAGOLY MONDJA VERÉBNEK NAGYFEJŰ !!!! MILYEN MINDIG A HÚSOSFAZÉK KÖZELÉBEN TARTÓZKODNI , KÖVÉR ????? TE A LEGSZEMETEBB EMBER VAGY AZ ORSZÁGUNKBAN , A MAGYAROK SZÉGYENE !!!!!!!!!!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés