Civilek tiltakoznak a Velencei-tó partjának beépítése ellen

Közzétéve ekkor: 2020 augusztus 1. 13:49

Civilek tiltakoznak a Velencei-tó partjának beépíthetősége ellen, mert

a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani szeretné a helyi építési szabályzatot, így az eddigi zöld és szabadon használható területek helyére épületeket emelhetnének, a szabadstrandokat pedig elzárhatnák a köz elől.

A Velencei-tó partján a mai napig viszonylag sok a szabadstrand, legalábbis a Balatonhoz viszonyítva mindenképp, ahol szinte már egy talapalatnyi föld sincs, ahol szabadon férhetne hozzá az egyszerű földi halandó a tó partjához és a vízhez, anélkül, hogy belépőt kellene fizetnie (vagy partmenti villát kellene vásárolnia).

A civilek szeretnék megőrizni ezt az állapotot, sőt, ha lehet úgy fejleszteni a tó környékét és a partot, hogy a kikapcsolódási lehetőségek minél szélesebb kör számára nagyon olcsón, amennyiben lehet, ingyenesen hozzáférhetők legyenek, és ne jusson a tó a Balaton sorsára.

A magyarországi vízpartok egyre nagyobb részén terjeszkedik a (jellemzően a NER-hez köthető) tőke, olyan szállodákat, vízpari üdülőket, üdülőházakat felhúzva, melyek mindössze egy szűk elit érdekeit szolgálják, ellenben széles tömegeket fosztanak meg a vízpart élvezetétől.

Tovább a Mércére

 


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés