Bojkottot hirdetett Vágó Gábor “a NER-t kiszolgáló” cégekkel szemben

Közzétéve ekkor: 2019 január 10. 8:25

Vágó a túlóratörvényt alkalmazó, valamint a NER oligarcháinak cégei ellen hirdetett bojkottot a csendes ellenállás jegyében.

Vágó Gábor, az LMP antikorrupciós szakszóvivője szerdán sajtótájékoztatót tartott Vajna Tímea fánkozója előtt, ahol bejelentette, hogy bojkottot hirdet azokkal a cégekkel szemben, amelyek “kiszolgálják a NER-t”.

Vágó arról beszélt, hogy minden nap csendesen ki lehet állnia az embereknek a számukra fontosnak tartott értékekért, ugyanis az ellenállásnak nem csak a tüntetéseken és a parlamentben van helye, hanem a mindennapokban is.

Vágó azt is mondta, hogy bojkottálni lehet a NER-t kiszolgáló cégeket, példaként pedig azt említette, hogy az emberek ne menjenek be oligarchák cégeihez, mint például például Vajna Tímea fánkozójába, ne menjenek a CBA-ba vásárolni, a vállalkozók kerüljék Mészáros Lőrinccel az üzleti kapcsolatot, a vásárlók pedig ne válasszanak olyan termékeket, amelyek olyan multinacionális vállalatok gyáraiban készülnek, amelyek kihasználják a kizsigerlő rabszolgatörvény adta lehetőségeket.

“A rabszolgatörvény ott van a Persil mosóporban, a Silan öblítőben, és minden Henkel termékben” – mondta Vágó arra utalva, hogy korábban kiderült, a Henkel körösladányi gyárában van, hogy egy héten akár 68 órát is dolgoznak a munkavállalók, bár a cég közlése szerint ez nem az új túlóratörvény miatt van.

A politikus azt is bejelentette, hogy matricákat fognak kiragasztani azokra a helyekre, ahol alkalmazzák a rabszolgatörvényt, vagy ahol oligarchák üzletei vannak. A matricák feliratai a következők: “Itt alkalmazzák a rabszolgatörvényt! Bojkott! O1G”, illetve “Itt egy NER oligarcha csinál profitot! Bojkott! O1G”.

Ez utóbbiból egy példányt ki is ragasztott Vajna Tímea fánkozójára. Vágó azt is mondta, hogy tudatos fogyasztó nem megy be ilyen helyre.

Épp szerdán derült ki egyébként, hogy a Tesco hajlik arra, hogy megállapodjon a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ) és a következő két évben ne alkalmazza az úgynevezett “rabszolgatörvényben” foglaltakat, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezet (KASZ) pedig arról adott hírt, hogy további négy céggel tárgyalnak a túlóratörvény alkalmazásának mellőzéséről.

hvg


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés