Bloomberg: A magyar kormány szerint fel kell jelenteni a szivárványcsaládokat

Közzétéve ekkor: 2023 április 15. 11:44

Az új magyar törvény értelmében mostantól névtelenül jelenthetik a szivárványcsaládokat – írja a Bloomberg. 

Elfogadta a Parlament azt a törvényjavaslatot, ami lehetővé teszi, hogy a magyar állampolgárok névtelenül jelentsenek a hatóságoknak a gyermeket nevelő azonos nemű párokról – idézi a Bloomberg cikkét a Forbes.

Magyarország Alaptörvénye a házasság intézményét „egy férfi és egy nő” közötti kötelekként határozta meg. A 9. alkotmánymódosítás óta azt is meghatározza, hogy „az anya nő, az apa férfi”. 

A legújabb törvényjavaslat a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentéséről szól, tehát nem csak az azonos nemű párok jelentését tárgyalja. A bejelentések lehetnek munkahelyi visszaéléssel, akár korrupcióval kapcsolatosak is. Emellett hosszan tárgyalja a bejelentők védelme érdekében szükséges intézkedéseket, például a névtelenség biztosítását. 

Szivárványcsalád alatt azt a családot értjük, amiben azonos nemű pár nevel gyermeket. Számukra az örökbefogadás nem engedélyezett, ha pedig valaki egyedülállóként fogadna örökbe, ahhoz minisztériumi jóváhagyás szükséges.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Manjunath KIRAN / AFP)


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés