Beígért Badacsonynak egy pincesort,

Közzétéve ekkor: 2020 július 30. 9:15

aztán saját zsebre eladta a telket az alpolgármester

Feldarabolta és eladta Badacsonytomaj alpolgármestere azt a kiváló helyen fekvő telket, amit turisztikai fejlesztés céljára kapott jutányos áron az önkormányzattól még megválasztása előtt. Hartai Béla azt ígérte, hogy 2022-ig pincesort épít a területre, és szerződésben vállalta, hogy ha nem valósul meg a beruházás, az önkormányzat visszaveheti tőle az ingatlant, sőt kötbért is fizet. A jelenleg is élő szerződés azonban nem akadályozta meg abban, hogy májusban fejlesztés nélkül továbbértékesítse a területet.

A szóban forgó ingatlan Badacsonytomaj egyik legígéretesebb telke, a központban van, a szomszédságában működik több menő borászat és egy szálloda is, tehát igazi főnyeremény annak, aki megszerzi.

Hartai nem ellenszolgáltatás nélkül jutott olcsón a telekhez. Az adásvételi szerződés rögzítette, hogy „turisztikai hasznosítás (fejlesztés) céljára” kapta meg az ingatlant. Az is szerepelt benne, a vevő kötelezettséget vállal arra, hogy az ingatlanon öt éven belül megvalósítja a fejlesztést. Kikötötték továbbá, hogy amennyiben a fejlesztés nem valósul meg, az önkormányzat felár nélkül visszaveheti a telket. 

Ezt követően egyetlen kapavágás sem történt a területen, de Hartai idén tavasszal – amikor már több mint fél éve alpolgármester volt a településen – a vállalás ellenére eladta a területet egy építőcég tulajdonosának. A település polgármestere sem meglepetésének, sem felháborodásának nem adott hangot, s bár telefonon ígérte, mégsem reagált írásban feltett kérdéseinkre, amikben az önkormányzat érdekeit sértő ügyre hívtuk fel a figyelmét.

Tovább a 24.hu-ra


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés