Bajban van Schadl György: sorra ismerik be bűnösségüket a végrehajtói

Közzétéve ekkor: 2023 február 21. 14:02

Batka Zoltán

Schadl szervezte be őket, hogy induljanak bírósági végrehajtói pályázaton, ő elintézi a kinevezésüket, cserébe pedig a bevételük jelentős részét beszedte tőlük.

Egymás után beismerte a bűncselekményt és lemondott a tárgyalásról az előkészítő ülésen a Fővárosi Törvényszéken V. L. Levente volt végrehajtó, a Schadl-Völner-ügy XII. rendű vádlottja, N. Gábor XI. rendű vádlott, O. Á Döme X. rendű és M . Eszter VIII. rendű vádlott is.

Ők azok a végrehajtók, akiket Schadl szervezett be, hogy induljanak bírósági végrehajtói pályázaton, ő elintézi a kinevezésüket, cserébe pedig a bevételük jelentős részét beszedte tőlük.

A XII. rendű. V. L. Leventének 2019-ben jelezte egy ismerőse P. Márton XXII. rendű vádlott, hogy a Schadl György által megjelölt feltételekkel lehetne végrehajtó. Az üzletről nem sokkal később személyesen állapodott meg Schadl-lal, eszerint az ő segítségével a Ceglédi Járásbíróság mellett lesz végrehajtó, és cserébe a végrehajtó irodájából származó bevétel 90 százalékát leadja Schadl-nak. V. L. Levente ezután beadta a pályázatát. Schadl pedig P. Béla XXI. rendű vádlotton keresztül elintézte, hogy V. L. Levente kapja meg a végrehajtói posztot. Az ügyészség ezért 1 év 10 hónap börtönbüntetést kért, 3 év próbaidőre felfüggesztve.

N. Gábor ennél hátrányosabb feltétekkel, havi 1,5 millió forintos „fizetésért” vállalta, hogy a Fonyódi Járásbíróság mellett lesz végrehajtó. Ezután ő is beadta a pályázatát a végrehajtói posztra, majd Schadl neki is P. Bélán keresztül intézte el a végrehajtói vizsgán kapott pontjait „feljavítva”, hogy alkalmas legyen végrehajtói posztra.

Bár Völner Pálnak nem volt jogosultsága végrehajtói helyek kiosztására, ám hivatali befolyását kihasználva mégis elérte, hogy N. Gábor legyen a végrehajtó. 

Hasonló feltétekkel állapodott meg Schadl a szintén bűnösségét bevallott O. Á. Döme és M. Eszter VIII. rendű vádlottakkal, velük szemben szintén felfüggesztett börtönbüntetést kért az ügyészség, amit a vádlottak így elfogadtak.


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés