Az Európai Néppárt volt alelnöke szerint Orbán Viktort függesztették fel,

Közzétéve ekkor: 2019 április 11. 18:51

nem a Fideszt

Most már nem lesz elég a kozmetikázás ahhoz, hogy a Fidesz az Európai Néppárt tagja maradhasson – mondta a hvg.hu-nak Gunnar Hökmark, a svéd Mérsékelt Párt EP-képviselője.

A politikus volt az, aki a leghevesebben érvelt a Fidesz néppárti kizárása mellett. A magyar kormánypártot végül az EPP március 20-i közgyűlésén kizárás helyett felfüggesztették. Hökmark erről azt mondta, hogy

alapjaiban a magyar miniszterelnököt függesztették fel, aminek kihatása van a saját pártjára is.

Hökmark úgy látja, hogy a politikai probléma nem a Fidesz európai parlamenti képviselőivel van, ők mindannyian hűségesek az Európai Néppárthoz. A fő probléma szerinte az, hogy Orbán Viktor arra használja a politikai kampányt, hogy egyéneket támadjon, és a nép ellenségeivé tegye őket.

Hozzátette, hogy ez egy gyökeresen eltérő politikai hagyomány, Orbán Viktort pedig azért függesztették fel, mert tekintélyelvű rendszert épít ki.

Fotó: Facebook

Arra a felvetésre, hogy a Fidesz múlt héten bemutatott európai parlamenti kampánya bőven tartalmaz EU-ellenes pontokat, azt válaszolta, hogy Orbán Viktor az Európai Néppártot és az Európai Uniót is ellenségként ábrázolja. Ez szerinte azért téves, mert a legtöbb magyar is tisztában van azzal, hogy az EU mindig is az ország stabilitásának és gazdasági fejlődésének intézménye volt. Megjegyezte, hogy a Fidesz a felfüggesztés miatt már a tegnapi választmányi ülésen sem vehetett részt, ez pedig azt is jelenti, hogy Magyarországnak kisebb lett a hangja Európában.

168Óra

 
 
 


Megosztás

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés