A választások előtt rászóltak Beer Miklós püspökre, hogy fogja be a száját

Közzétéve ekkor: 2019 július 29. 9:10

A közéleti megszólalásaival országosan is ismertté vált Beer Miklós váci megyés püspök augusztus végén vonul nyugdíjba, és ebből az alkalomból összegezte a hvg.hu-nak az eddigi munkáját. A Közéleti kérdésekkel kapcsolatban megjegyezte, hogy a megszólalásai miatt többször megkapta, hogy az ellenzéki oldalon áll, pedig őt nagyon zavarja, hogy „beállt ez a jobb-baloldali megosztottság, amit a politika ránk erőltet, és ez megakadályozza a józan párbeszédet, gondolkozást. Amikor megszólaltam, és sokan nagyon megharagudtak rám, hogy miért van véleményem, én tényleg lelkiismereti kérdésnek fogtam fel és fogom fel ezt: mindenkit arra szeretnék rávezetni, hogy előítéletek nélkül gondolkozzunk, keressük a megoldást”.

Szerinte lehet sarkítva azt mondani, hogy  „nemzeti oldal vagyunk, és akkor nem érdekel minket, mi történik a világ másik részén”, csakhogy „ez egy politikai álláspont, de akkor ne mondjuk, hogy ez keresztény álláspont”. Ugyanakkor azon csak mosolyogni tud, hogy nem hívják meg a köztévéhez és persona non grata a hivatalos kormánysajtónál.

Az interjúban elismerte azt is, hogy a 2018-as választások előtt szóltak neki, hogy „fogja be a száját”, 

ami akkor nagyon bántotta és gyerekesnek tartotta, mert szerinte „a véleménynyilvánítás szabadsága a demokrácia egyik alapkövetelménye”. Név említése nélkül elárulta, hogy aki rászólt, egy barátja volt, aki politikai szerepet vállal.

Beer Miklós elmondta, hogy mára már megbánta, hogy a tavaly decemberi tüntetések idején levelet küldött a tüntetőknek, amiben kitartásra biztatta őket.

!!444!!


Megosztás

3 hozzászólás

 • Gabriel Tünde says:

  Végre egy ember aki tudja, hogy mi a feladata, miért lett pap belőle. Jó lenne, ha a többiek is eljutnának ide, mert, ha egyszer számot kell majd vetniük az Úr előtt, akkor mit fognak mondani: “Ne haragudj Atyám, bűnös vagyok, félrevezettek.” Nem fog nekik a Teremtő megbocsátani, mert egy diktátort támogatnak abban, hogy az országra nyomort, mélyszegénységet, sok öngyilkosságot hozott, nem is beszélve a hajléktalanokról, akiket a szegénységük miatt üldöznek, megbirságolnak, amikor nincs is nekik miből a bírságot kifizetni. A papok feladata lenne a megtévedt bárányt, az orbánt, jó útra téríteni, és nem azt mondani neki, hogy ő Szent és Sérthetetlen.

 • Már Budán says:

  Sok Beer Miklósra lenne szükség, hogy változás legyen. Sajnos az emberek félnek, féltik az állásukat, a gyerekeik karrier lehetőségét. Bízzunk a további ambiciózusában, amit majd az új “szövetségben” kamatoztatni tud. Hajrá Püspök Úr!!!

 • Névtelen says:

  A Kétezer esztendős kereszténység másról sem szól sajnos, mint a trón és oltár szövetségéről. A történelem során akadtak tiszta emberek, Morus Tamás, Beer Miklós, stb. Az Isten tisztasága ragyog belőlük, IGAZ Emberek.
  Jó, hogy ilyenek is voltak közöttük és nekünk szerencsénk van, hogy hallhattuk Őt.
  Isten áldását kérjük rá a további életére, hintse a magot, ahogyan azt az Úr is tette.
  Bulkai Margit

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés