A politikusok különb emberek nálunk

Közzétéve ekkor: 2019 november 28. 17:44

A politikusok különbek nálunk, legalábbis ez következik abból, hogy míg egy egyszerű földi halandó magyar állampolgárnak legkésőbb a következő év március 31-ig ki kell vennie szabadságait, máskülönben bukja a keretét vagy a pénzbeli megváltás lehetőségét, a Józsefváros bukott fideszes vezetői most évekre visszamenőleg követelik ki nem vett szabadnapjaik pénzbeli megváltását. Ez három fő esetében 10,2 millió forint költséget jelent az önkormányzatnak.

Ez nem csupán azért sajátos, mert a többi magyar munkavállalót nem illeti meg ez a kedvezmény, hanem azért is, mert a poglármester és helyettesei eleve kötetlen munkaidőben dolgoztak, így nagyjából értelmezhetetlen a szabadság fogalma. Arról nem is beszélve, hogy a kerület új, ellenzéki polgármestere, Pikó András szerint a kerület saját szabályai szerint a polgármester és helyettesei évi szabadságait minden év február 28-ig jóvá kellett volna hagyni. Ehhez képest Pikó szerint volt, hogy eleve nem rendelkeztek a teljes szabadság kiadásáról, és “semmi nyoma annak, hogy mik voltak a rendkívüli okok, ami miatt nem vették ki a szabadságot”.

“Most jönnek és kérik, ami szerintük jog szerint jár – erről a képviselők vitáznak majd, de én személyesen erkölcstelennek tartom a szabadságmegváltás ezen formáját” – írta Pikó arra utalva, hogy a kerületi közgyűlés hamarosan megvitatja a bukott vezetők igényét.

!!444!!!


Megosztás

3 hozzászólás

 • Mátrai Gábor says:

  A fidesz mostani fő problémája, hogy vezető politikusai hiteltelenné váltak és egyre kevesebb ember szavazatára számíthatnak. A hiteltelenségről első sorban önmaguk tehetnek. Aki ennek okát nem tudja nem tudja az nem ebben az országban él.

 • Tigyine Ladar Maria says:

  Magyarorszag jogallam, polgarai szamara kotelezo a jogkoveto magatartas. Aki a joggal visszael, torvenysertest kovet el. Ha kifizetik az igenybe nem vett szabadsagok jogellenesen elszamolt dijat, rendorsegi feljelentest kell tenni. Akkor majd jonnek a jogaszok,
  “ oszt’ jo napot ! “. Jog, jog, jog ! Polgarkent elni kellene allampolgari jogainkkal, akkor nem szembesulnenk nap mint nap a cikkben kozolt gyalazatos helyzettel.

 • Éva says:

  Igazad van! Ha nem tudtam kivenni a szabadságomat/saját hibámon kívül/, jövő év márc. 31 után elveszett. Méghogy évekre visszamenőleg…….! A politikus a mi alkalmazottnak. Mi, emberek választottuk, fizetjük. Ha nem tetszik a munkáltató, le lehet lépni. Fidesz bajnokok. Érthető?!?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés