A kereszténydemokrata Semjén kereszténysége

Közzétéve ekkor: 2019 április 23. 16:47

Pásztor

A Hír  TV Ferenc pápa húsvéti üzenete kapcsán meginterjúvolta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, a Kereszténydemokrata Néppárt elnökét. A  pápa  Krisztust állította példaképül, aki az igazságot választotta a hamis kompromisszumokkal szemben. – Mi az, ami a KDNP vezetőjének a pápa üzenetéből tanulságul szolgálhat? – tette fel a nyitó kérdést a műsorvezető . A riportalany válaszolt, aztán a további kérdésekre is, Közbeszólás, vita nem volt, így Semjén nyugodtan fejthette ki nézeteit.

Egyetértett azzal, hogy az egyháznak valóban nem volna szabad kompromisszumokat kötni, annak valóban a krisztusi tanításokat kellene megőrizni, de a pápáétól eltérő más értelmezésben. Szerinte ugyanis az egyházra leselkedő legnagyobb veszély, ha alkalmazkodni akar az időleges ideológiákhoz, legyen az szabadkőműves befolyás, liberális vagy baloldali ideológia. Sajnos ö most azt látja,  hogy bizonyos egyháziak úgy viselkednek, mintha szakszervezet, környezetvédő mozgalom vagy emberbaráti egyesület lennének. De

„az egyház nem emberbaráti egyesület”

– szögezte le. Az igazi keresztény örökséghez kell hűségesnek lenni, ki kell állni a család, a megfogant élet joga mellett. A KDNP mindig is ezt képviselte 1944 óta, volt. amikor a nyilasokkal, volt, amikor a kommunistákkal, s volt, amikor az SZDSZ-el szemben. – Nekünk – fejtegette, a következő realitást kell szem előtt tartani:

„Képviselnünk kell az igazságot akár prófétai jel módjára,”

és megpróbálni átalakítani úgy a társadalmat, hogy akár törvények formájában is ezeket az értékeket vallja. Egy nemzeti vonatkozást hozott igazolásul. A 2004-es nemzetárulást gondolta jó példának, amikor Gyurcsányék kampányoltak a külhoniak magyar állampolgársága ellen, s az ügyben a társadalom megosztott volt. Ma már szinte mindenki elfogadja, hogy ez jár a határon túli magyaroknak is, s jár a szavazás joga is.

A felvetésre, hogy a kormányt gyakran éri bírálat, mert nem elég keresztényi módon áll a bevándorláshoz, és az üldözötteknek nem nyújt megfelelő segítséget, azt mondta.

Isten színe előtt mindenkinek meg kell fontolni”

hogyan cselekszik. Ő például jövedelme egy részét arra fordítja, hogy hajléktalan, szerencsétlen sorsú emberek kapjanak segítséget. Ez a keresztény szolidaritás. Nem keresztény lenne, hanem elmebeteg, ha nyolc hajléktalant betenne a fürdőszobájába, a felesége, a gyerekei mellé. A menekülteket a szülőföldjükön kell segíteni, azért kell tenni, hogy mindenki a szülőföldjén élhessen emberi életet. A nemzetnek is joga van az önvédelemhez, azért azt meg kell védeni a migránsoktól.

– Amikor a bevándorláspárti oldal azt a látszatot kívánja kelteni, hogy ők a jó emberek, mi pedig a rosszak, pont fordítva van – állította.

„Kinek a felelőssége, amikor a szerencsétlen migráns belefullad a tengerbe?”

tette fel a kérdést, amire rögtön válaszolt is:

„Azoknak a felelőssége, akik elhitették velük, hogy induljanak csak el, előbb-utóbb be fognak jutni.”

Szerinte sokkal tisztességesebb, amit a kormány mond: ne induljatok el, úgysem engedünk be titeket. A mai állapotok egyébként sem Magyarországnak köszönhetők, hanem a valamikori nagy gyarmatosítóknak, Angliának, Franciaországnak, a németeknek.  Ami most van az ő bűnük, ennek a terheit nyögik. Hatalmas muszlim tömeg érkezik ezen országokba, amelynek esze ágában sincs  asszimilálódni. Párhuzamos társadalmat hoznak létre,  s előbb-utóbb be fogják vezetni a sariát.

Pedig az európai kultúrának nem része az iszlám. A magyarok évszázadokig harcoltak az iszlám ellen, 150 évig voltunk török hódoltság alatt. Az iszlám kultúra nem az európai kultúra része, s nem is kell, hogy az legyen.

„Helytelen és erkölcstelen a korlátlan migrációtámogatás,”

mert ha a kibocsájtó országokból mindenki eljön, ki fogja azokat újjáépíteni?- állított és kérdezett.

A Notre Dame leégésével kapcsolatban azt találta fontosnak kiemelni, hogy abban a francia egyházellenes politika vastagon benne van. Ennek ellenére, ha nemzetközi támogatás indul helyreállítására , Magyarország meg fogja fontolni, részt vesz-e benne. Megvallotta a sorscsapásról alkotott véleményét is.

„ Én, mint Semjén Zsolt, személy szerint ebben egy tragikus szimbólumot látok. Franciaország, megtagadta saját kereszténységét és hitét. Ez az égő templom valahogy kifejezi azt az értékvesztést, aminek a nyugati világban tanúi lehetünk.

A DK-val, Gyurcsány Ferenccel, Dobrev Klárával kapcsolatos kérdésre azt mondta, hogy a magyarul, de úgy sem túl jól beszélő házaspárról látni kell, hogy világ életükben

„zsigerileg utálták a magyar szuveneritást,”

ezért korábban a Szovjetunió vezetésével egy nagy szocialista világrendben vélték megtalálni Magyarország helyét. Most, amikor a Szovjetunió összeomlott, egy más nagy uniót vagy konglomerátumot keresnek, a lényeg az, hogy ne legyen magyar szuverenitás. Ők és általában a baloldal ki nem állhatják a saját jogon való nemzetépítést, a keresztény civilizációt, s mivel ezek lerombolására  önmagukban nem képesek,  az iszlám tömegek behozatalától remélik ezt.

„Erre törekszik évszázadok óta.”

jelentette ki kategorikusan, attól sem zavartatva, hogy több száz éve még nem létezett baloldal. Végszóként azt fogalmazta meg, a cél Európa megvédése a tőlünk idegen és ellenséges migránstömegektől.

Szemtől Szembe


Megosztás

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés