A független újságok munkatársai tegezve hazugok

Közzétéve ekkor: 2020 június 28. 13:22

Pásztor

Menczer Tamás

Nagyon drágán vette a kormány a kínai lélegeztetőgépeket –  írta meg pénteken a hvg.hu a 300 milliárd forintért vásárolt, 16 ezer gépről. A lap a cikk megjelenése előtt, de korábban is kérdéseket küldött a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak a beszerzésekkel kapcsolatosan, szerette volna többek közt megtudni, mennyibe kerültek a gépek, hány  volt közülük használhatatlan, mi lesz a feleslegesekkel.

Választ nem kaptak, az újság ezért közérdekű adatigénylést nyújtottunk be a tárcához. Hivatalos reakció még nem érkezett, de Menczer Tamás, a minisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebookon reagált az írásra. De inkább ne tette volna.

Nemes egyszerűséggel,  hazugsággal vádolta meg a HVG-t, s egy füst alatt a lélegeztetőgépek beszerzéséről szintén cikkező 444-et is, ráadásul megengedhetetlen hangnemben. Csendőr pertut alkalmazva letegezte az említett lapok újságírót, azzal a kezdéssel, hogy ezt a szombati napsütéses napot HVG és 444-es cikkek olvasásával tölti, de „ezt senkinek nem ajánlja, legfeljebb saját felelősségre”.

Valószínűleg nem igazán gondolta át, mit ír, mert„drága fiúk” voltak bejegyzésének címzettjei, holott az írást a HVG két női újságírója publikálta.

„Szóval, látom, hogy ezek a drága fiúk csak nem tudnak kibújni a bőrükből, támadják a vírus elleni védekezést, most épp a lélegeztetőgépek beszerzését.

Aztán tételesen kifejtette, szerinte hol, miben hazudtak a szerzők.

„1. állításuk: túlárazva vettük őket.

Hazudtok. Nem tudom, világos-e, de épp egy világjárvány tombolt, mindenki ezeket a gépeket kereste, ilyenkor az ár bizony felszökik. Pont ott és annyiért vettük, ahol és amennyiért mindenki más.

2.állításuk: sok a 10 ezer.

Hazudtok. Ugyanis 3 hónappal ezelőtt senki sem tudta megmondani, hogy például ma 20 vagy 8000-10000 lélegeztetett lesz Magyarországon. Senki sem tudta.

5.állításuk: nem kell ennyi, ha van hazai gyártás is.

Hazudtok. A hazai gyártást menet közben tudtuk elindítani, és a jövőre nézve jelent stratégiai erősítést.

A  feltett kérdésekre azonban az államtitkár nem válaszolt. Viszont: a vészhelyzet közben véget ért, de a gépeket azóta is folyamatosan vásárolja a magyar állam, pedig a járvány hazai csúcsán sem volt egyszerre 100 beteg lélegeztetőgépen, nemhogy válogatni kellett volna a súlyos állapotú páciensek között.

De Menczer Tamás szerint kellenek a gépek, mert miként írja

„inkább álljon valamennyi a raktárban, mint hogy legyen egy ember, akinek nem jut.

Szemtől Szembe


Megosztás

1 hozzászólás

  • városlakó says:

    Valahol már írtam azt a megfogalmazást,hogy “magyarázzák a megmagyarázhatatlant ! Menczer? Sportriporternek is alkalmatlan
    volt, a politikában pedig minden “tehetsége “megvan: a király hűséges kiszolgálója, nagy és hosszú nyelve van, ha kérik mindenre
    kapható. Most nevezetesen, hogy szombati hazug vallomását megossza a hiszékeny(…?) olvasóval. Meg persze, hogy ő is verjen
    néhány szeget az Index koporsójába…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés