A CÖF-szóvivő úgy érzi, a Békemeneteknek erős hatásuk volt az unióra, amit

Közzétéve ekkor: 2023 január 23. 9:01

egyébként is meg kell szüntetni

Fricz Tamás politológussal, a Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum szóvivőjével a Mandiner készített interjút.

Nem nagyon van értelme bent maradni az EU-ban, amíg az unió ilyen, de kilépés helyett inkább teljesen át kellene alakítani, hogy minél lazább legyen – ezt a jobboldalon időről-időre bedobott ötletet ezúttal Fricz Tamás, a Civil Összefogás Fórum szóvivője vetette fel a Mandinernek adott interjújában.

A beszélgetést szemléző hvg.hu szerint Fricz úgy véli: „az uniót ebben a formájában meg kellene szüntetni, és radikális reformokkal újjáéleszteni”, mert „az unió ebben a formájában csődbe jutott és szétrohadt, ideje egy új, szuverén államok közötti laza, pragmatikus együttműködési formát keresni”. Ez az új unió „a nemzetállamok demokratikus döntéshozatalára épülne, és nem a Bizottság önkényes döntéseire” – nem mintha az nem volna demokratikus, ahogyan most működik.

Az interjúból az is kiderül, hogy a „Békemeneteknek is erős hatásuk volt az unióra”, hogy Fricz szerint az Európai Bizottság „elképesztő jogsértést követ el”, amikor feltételeket szab az oktatásra szánt pénzek küldéséhez. Belefért egy kis orosz propaganda is, amikor arról beszélt, hogy az ukránok helyett az amerikaiak háborúznak („az unió lényegében véve már harcoló fél az ukránok – bocsánat: amerikaiak… – oldalán”), és azt is elmondta, hogy mivel „Brüsszel a háború folytatását” akarja, „ebből súlyosabb kenyértörés is lehet köztünk és Brüsszel között”.

hirklikk.hu

 
 
 
 


Megosztás

1 hozzászólás

  • Misi says:

    Mi olyan kimagasló politikusokat adtunk az EU nak, mint Dancs Tamás adtuk a toronymászót, a többit helyhiány miatt nem sorolom. De ha még ez is kevés, adjuk az egész cöf öt szöröstől bőröstól ezekkel biztos egy új fasiszta EU épül. Kérés csa annyi,hogy ne csóró nyugatra vigyék öket, szerintem van egy Kolima nevű aranyváros szibériába ott ellehet méjedni bányába, gondolatban jó hely lessz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés