A Blikk birtokába kerültek az iratok: hotelszámlákat foglaltak le

Közzétéve ekkor: 2021 május 3. 9:22

a csengeri örökösnőnél

Kósa Lajos (balra) egy állítólagos nagy örökségre hajtott, P. Máriát már vád alá helyezték/Fotó: MTI-Kovács Tamás

Több svájci hotelszámlát is lefoglaltak a rendőrök a csengeri örökösnő lakásán a házkutatás során – derült ki a Blikk birtokába került rendőrségi iratokból.

Mindez azért lett különösen érdekes, mert P. Mária bíróság előtt többek között azt vallotta a múlt héten, hogy többször is együtt utaztak Kósa Lajos fideszes politikussal Svájcba, hogy a mesés, több milliárd eurósnak hitt hagyatékához hozzájuthasson, és ekkor ő fizette Kósa szállását. Kósa az ATV-nek adott interjújában tagadta ezt, de a felbukkant dokumentumok gyengítik az állításait.

A Nemzeti Nyomozó Iroda feljegyzésében, amelyben a bűnjelként lefoglalt iratokat tekintették át, két hotelszámlát említenek meg.

Az egyiket 2563 (850 ezer forint) svájci frankról állították ki 2016 februárjában. Kósa azokban a napokban pont Svájcban volt a csengeri örökösnővel, együtt mentek ügyvédhez, ahol tanácsadói megbízást is elfogadott, és voltak az UBS Banknál ügyet intézni. Ezt maga Kósa Lajos mondta el korábban a rendőrségi kihallgatásán, ahol azt vallotta, hogy négyszer is találkozott P. Máriával (akkor még Sz. Gáborné) Svájcban.

A másik számlát, amelyet az örökösnő ebédlőjének a tálalószekrényében találták a nyomozók, a négycsillagos zürichi Ramada Hotel állította ki összesen 4425 svájci frank értékben (1,5 millió forint).

Az nem derült ki a rendőrségi iratokból, hogy hány éjszakát fizettek is ki, de az elegáns, főleg üzleti útra érkezőknek ajánlott szállodában most 40 ezer forintért is lehet szobát foglalni.

A vád szerint P. Mária 780 millió forintos csalást követett el a több milliárd eurós hagyatékáról szóló meséjével, amivel magát Kósát is befűzhette.

blikk.hu


Megosztás

7 hozzászólás

 • Bíró. says:

  Kósa hazudó gèp.Korupció úgyis megáll.Kosának jól jött volna a lovè.

 • Arty says:

  Már Fb- tiltották a hozzászólást. Látod Lala, semmit sem tanultál királyodtól. Ő nem csak hazudni tud, de a nyomokat is eltünteti.

 • Névtelen says:

  Miért húzzák ezt az ügyet!! Mièrt nem telefonálnak abba a bankba, vagy az ügyvédhez, hogy van-e, ha van öröksèg az hol van?? Ennyi!!

 • Oszi says:

  Egy szobában voltak….

 • K. Lajos says:

  Nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja!!!!!!

 • Bakosi Anna says:

  A svájci számlán rajta van Kósa neve is? Hány szobát fizetett a csengeri nő? Mert ha két szobát fizetett = az egyik Kósáé – elvileg – lehetett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés