A bedőlés előtt Matolcsy mindkét fia kimentette a cégét a családi bankból

Közzétéve ekkor: 2019 május 14. 8:51

A Matolcsy György által vezetett jegybank március közepén rendelte el a végelszámolást az NHB Növekedési Hitel Banknál, amit épp Matolcsy unokatestvére,  Szemerey Tamás vezetett. Az lehetett tudni, hogy a pénzintézet a Matolcsy család házibankjaként működött. A bank korábban 90 milliós hitellel támogatta a jegybankelnök egyik fiának, Matolcsy Máténak a luxusvilla-vásárlását, de úgy, hogy a Matolcsy Máté kölcsönt felvevő cége veszteséges volt, a forgalma pedig csak a hitelösszeg 1/13-ad része. Szintén az NHB jóvoltából vehetett magának bútorgyárat a jegybankelnök másik fia, Matolcsy Ádám is.

És a családtagok akkor sem égették meg magukat, amikor az NHB-nál bajok jelentkeztek: Matolcsy Ádám pont két héttel azelőtt nyitott új számlát egy másik banknál, hogy az jegybank felügyeleti biztost rendelt ki az NHB Bankhoz.

24.hu most kiderítette, hogy 

Matolcsy Máté is ugyanilyen bámulatos ütemérzékkel váltott bankot.

Cége, a Mém Műhely Kft. a cégbírósági adatok szerint ugyanúgy december elején (egyetlen nappal testvérének cége előtt) vitte át a számláját a bedőlni készülő NHB-tól a Gránit Bankhoz.  

Matolcsy Máté hirtelen váltást a lapnak azzal indokolta, hogy új bankszámlára volt szükségük, és több ajánlatból ennek a banknak az ajánlatát fogadták el, mert ez jelentette számukra a legjobb konstrukciót. Szerinte semmilyen összefüggésben nincs ez a döntés az NHB Bank akkori és jelenlegi piaci helyzetével.

!!444!!!


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés