„A Balaton környékén lényegében az Orbán-családra célozzák az uniós

Közzétéve ekkor: 2020 január 15. 8:56

forrásokat” – Jávor Benedek közzétette a kormányzati terveket

A Népszava arról írt, hogy a kormány Budapest uniós forrásainak elvonását tervezheti.A cáfolat hamar megérkezett döntéshozói részről: eszerint ez csupán fake news, ilyen tervei nincsenek a magyar kormánynak. Ehhez képest publikált a  jelenleg Budapest brüsszeli képviseletét ellátó Jávor Benedek egy olyan dokumentumot, amelyen jól láthatók minisztériumi jelzések vannak egy ilyen elképzelés csomagról. 

Jávor megállapítja, a fejlesztési területek egyáltalán nincsenek átfedésben a leghátrányosabb helyzetű régiókkal, lefed ugyanakkor néhány igen fejlett régiót, Sopron és a Balaton környékét, belelóg Fejérbe, Komárom-Esztergom megyébe. 

Szerinte ez  azért lehetséges, mert  „Tokaj-Hegyalján hagyományos Orbán-érdekeltségek vannak, a Balaton környékét az elmúlt években szisztematikusan felvásárolta a tág család: Tiborcz István és Mészáros Lőrinc. Itt lényegében az Orbán-családra célozzák az uniós forrásokat.”

Tovább a 24.hu-ra


Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..Hirdetés