260 ezer forint bruttóért keres osztályvezető főnővért a szombathelyi kórház

Közzétéve ekkor: 2022 július 22. 10:56

 

Ez van, ennyit határoz meg a törvény.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, a kormány a hét végén rendezte a rendőrök, katonák és a határvadászok bérét.

A fent említett foglalkozásokban valahol 400 ezer forint körül lesz a belépő fizetés, ami aztán elég gyorsan emelkedik az évek múlásával. Az európai bérekhez – és az elvégzett munkához – képest ez még mindig lópikula, de legalább alakul valami, vagy legalább a szándék látszik.

Ehhez képest az egyik nagy álláskereső portálon belefutottunk a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház álláshirdetésébe, amelyben osztályvezető főnővért keresnek az urológiai sebészetre. A munkához elvárás a főiskolai végzettség, diplomás ápolói képesítés.

Fizetésnek 260 ezer forint bruttó van megadva.

Ez alapesetben 172 ezer 900 forintnak fele meg nettó.

Közben a szombathelyi Aldi 423 ezer 900 bruttó kezdő fizetéssel keresi az új alkalmazottjait.

Mielőtt nekiállunk szidni a szűkmarkú kórházakat, hozzátesszük azt, amit a hirdetés is hangsúlyoz:

“Az illetmény megállapítására és a juttatásokra az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvény, annak végrehajtási rendeletei és az OKFŐ utasításai az irányadóak.

A Markusovszky weboldalán egyébként számos más állás is betöltésre vár, a szakdolgozóktól kezdve az orvosokig.

Nyilván a kórházaknak is egyszerűbb lenne, ha kapnának az államtól elég pénzt a bérekhez (és máshoz is), mert akkor egyszerűbben biztosítható lenne a napi normális működés. Mi több, az ideális az lenne, ha lehetne válogatni a jelentkezők között.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a megadott 260 ezer forint a minimális összeg, erre bizonyára rájönnek a pótlékok és az évek.

De még ezzel együtt is úgy néz ki, hogy miközben bizonyos ágazatokra és vállalkozói körökre számolatlanul van kormányzati pénz, addig a közoktatást és az egészségügyet a benne dolgozók elhivatottsága tartja életben.

És innentől kezdve szabadon szárnyalhat a fantáziánk magyarázatot keresve.

 
 
 
 


Megosztás

1 hozzászólás

  • Állami szféráért! says:

    Van szerencsém látni naponta,az összes eg.ügyi dolgozó nehéz munkáját. Az életünkért, állapotunk jobbátételéért küzdenek. TESSéK végre tisztességes bért adni minden egészségügyben dolgozónak.
    Lassan már munkaerő sem lesz!!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .Hirdetés